APV: Vigtigt for et godt arbejdsmiljø

Et godt arbejdsmiljø er centralt for, at din virksomhed leverer det bedste resultat, og for at medarbejderne har det godt, når de går på arbejde.

Det kan være svært at definere, hvad et godt arbejdsmiljø er. Det kan nemlig være mange ting, og det afhænger selvfølgelig af arbejdspladsen, og af hvad virksomheden og arbejdspladsen ønsker at levere og leve op til.

Der er dog nogle elementære elementer, der går på tværs af arbejdsmiljøer, og som er centrale for et godt arbejdsmiljø. Hvis du ønsker at få en vurdering af dit arbejdsmiljø, kan du få en APV – en arbejdspladsvurdering – af professionelle, der har kendskab til, hvad der udgør en god arbejdsplads og et godt arbejdsmiljø.

Der må ikke være en finger at sætte på internettet

Enhver arbejdsplads, hvad end der er tale om en større eller mindre arbejdsplads med 10 eller 100 medarbejdere, skal have lynhurtigt internet. Optimalt set skal der være fibernet, så medarbejderne kan arbejde effektivt og uforstyrret. Der er trods alt ikke noget mere frustrerende end at arbejde koncentreret med en opgave, og så ryger forbindelsen til internettet lige pludselig. Spar derfor ikke penge på denne post.

Skulle internettet svigte, så kan det være en fordel at have en 5G telefon. Så kan du nemlig gøre brug af internetdeling og dermed fortsætte med dine arbejdsopgaver. Det er en god nødløsning, når uheldet er ude.

Sikkerhed på arbejdspladsen

På mange arbejdspladser, der er orienteret mod et håndværk eller f.eks. byggeri, er sikkerhed helt centralt. Hvis du arbejder som tømrer, VVS’er, snedker eller gartner, er du klar over, at sikkerhed er vigtigt – både for dit velvære på arbejdspladsen, for at opnå følelsen af, at du har valgt det rigtige job samt for din arbejdsindsats generelt.

Derudover kan en arbejdsplads med for meget slid skabe sundhedsproblemer i længden. Hårdt fysisk arbejde kan typisk mærkes i både ryg og knæ, og hvis der ikke reageres på det i tide, så kan det få fatale konsekvenser for både medarbejder og arbejdsgiver.

En følelse af velvære på arbejdspladsen

Også de psykiske rammer er vigtige for en god arbejdsplads.

Det er alfa og omega, at medarbejderne føler sig tilpas på arbejdspladsen, og at de kan møde ind med et smil på læben og ro i maven.

Her er det vigtigt, at arbejdsgiveren tænker på sine medarbejderes behov, og tager deres feedback seriøst. Der skal være mulighed for at blive hørt som medarbejder, og der skal være en åben kommunikation mellem arbejdsgiver og medarbejder. Her kan en APV også være en god idé. I øvrigt har det stor betydning, at der er tydelighed omkring, hvem der har ansvaret for at udføre handlingsplanerne, så de kan stilles ansvarlige, hvis medarbejdere oplever problemer med processen eller med arbejdsmiljøet.

Scroll to Top