Mand sætter kabel i internetrouter

Skal jeg vælge fibernet eller bredbånd?

På trods af fremgangen med fibernet vælger mange danskere stadig at vælge bredbånd som forbindelsestype i stedet. De vigtigste grunde er omkostninger og bekvemmelighed. Almindeligt bredbånd er stadig hurtigt, pålideligt og ofte billigere end fiber i de fleste dele af Danmark. Derudover kræver skift til fiber ofte ekstra gebyrer og dyre installationsprocesser, hvis der f.eks. ikke er gravet ud til fiber, der hvor man bor. En bredbåndsforbindelse er meget enklere at aktivere og oprette, og til en brøkdel af prisen. Desuden kan nogle områder være udelukket fra omfattende fiberdækning på grund af den manglende udbredelse i disse områder. Af disse grunde foretrækker mange danskere fortsat den bekvemmelighed og de omkostningsbesparelser, som deres nuværende bredbåndsforbindelser giver, frem for fiberinternet.

Hvilke fordele er der ved at vælge almindeligt bredbånd?

Selvom fiber er det nye og moderne, så er der stadig mange fordele ved det bredbånd, som danskerne efterhånden har vænnet sig til er standarden. En af de helt store fordele er, hvor let det er at åbne eller lukke en forbindelse. Hvis man skal flytte, så er det blot at kontakte sin udbyder eller en ny udbyder og oprette et abonnement. Herefter tænder udbyderen for forbindelsen, som man får via sit antennekabel eller telefonstik. En anden ting som gør, at mange fastholder bredbånd er udvalget af forskellige udbydere.

Der findes flere bredbåndsudbydere

På trods af den store hype, der har været omkring fiber internet, så er der stadig ikke lige så mange udbydere, som der er af bredbånd. De store udbydere er kommet med på vognen, men mange mindre udbydere har ikke kapaciteten til at tilbyde fiberforbindelser. Kendte udbydere som f.eks. CBB er et godt eksempel på dette. Læs mere om CBB her, hvis du vil vide mere om deres dækning og andre fordele ved at vælge dem, hvad end det drejer sig om bredbånd eller andre af deres produkter.

Hvorfor vælge fibernet?

Hvis man overvejer at vælge fibernet, så kan man roligt gøre det, da der stadig findes fordele ved dette. Fordelene ved fibernet er blandt andet, at man får en højere hastighed og kapacitet, hvilket gør, at flere enheder kan være på forbindelsen samtidig, uden at man vil opleve tab af hastighed, kapacitet eller forbindelse. Dette er især en fordel, hvis man bor flere i husstanden, der bruger større mængder af forbindelsens kapacitet, for eksempel hvis der er tale om flere unge, som alle gamer. Hvis alle gamer på samme tid, vil det kunne mærkes på en bredbåndsforbindelse, men ikke på en fiberforbindelse.

Scroll to Top