Nyhed: Telenor giver 5G til knap 600.000 abonnementer

I går kunne vi melde, at teleselskabet 3 er påbegyndt deres udrulning af 5G, og i dag er det så tid til at glæde knap 600.000 abonnementer hos Telenor med, at de også lige om lidt får adgang til den nye datateknologi.

Telenor har nemlig tilføjet 5G som en del af deres datatunge abonnementer – og dem er der altså knap 600.000 telefoner, der er udstyret med. Det betyder, at alle disse så småt vil begynde at se et lille 5G-ikon på deres telefonskærm, når de befærdes rundt omkring i landet – givet at de har en 5G telefon, naturligvis.

Disse Telenor-abonnementer får 5G

Som sagt er det de mere datatunge abonnementer, der får adgang til 5G her til en start. Og det er der sådan set en ret god årsag til; det er nemlig typisk disse hvor kunderne for alvor vil mærke en forskel med 5G.

”Vi giver kunderne med de mest datarige abonnementer 5G, da det især vil være på data, at 5G er interessant. Abonnementer med meget data er samtidig også blandt de mest populære, da kunder her kan streame løs uden bekymring eller ekstraregninger.”
Christian Hoffmann
Privatmarkedsdirektør i Telenor

Helt konkret vil det sige, at det er private kunder, der har abonnementer med 40 GB data eller helt fri data, der automatisk nu har fået adgang til 5G. Dertil får alle CBB-kunder (CBB er eget af Telenor, red.) med fri data også adgang til 5G.

For erhvervskunder i Telenor vil det være kunder på pakkerne Business All og Business First, der først får adgang til 5G.

Telenors plan for 5G-udrulning

I modsætning til 3, som har planer om at udrulle 5G landsdel for landsdel, vil Telenor i stedet starte deres udrulning af 5G i Danmarks fire største byer. Det skyldes blandt andet, at det er her, at der er flest mennesker, der kan få adgang til det nye netværk med det færreste antal mast-installationer.

Ligeledes er det i byerne, at høj-frekvens 5G kan øge kapaciteten i netværket.

”Lige nu har vi rigelig kapacitet i netværket til at opfylde kundernes behov. Men danskerne er verdensmestre i at bruge data, og det går fortsat kun en vej. Alene i vores netværk ryger der gennemsnitlig 600 TB data igennem i døgnet, hvilket svarer til 400.000 timers nonstop streaming af The Queen's Gambit. Så derfor opgraderer vi vores 4.300 master med både mere 4G og 5G, så kunderne også langt ude i fremtiden er godt dækket ind og kan bruge de apps, der kommer specifikt til 5G.”
Christian Hoffmann
Privatmarkedsdirektør i Telenor

Der er ingen konkrete datoer fra Telenor endnu, men de regner med at sætte skub i 5G-udrulningen i løbet af 2021. De forventer at kunne levere 5G dækning i hele landet ”i løbet af de kommende år”. Altså knap så specifikt som meldingen fra 3.

Scroll to Top